Hej världen. Idag har det hänt massa saker. För det första somnade jag sjukt sent och det var ju inte optimalt direkt, eftersom det var första dagen i skolan. 06:28 vaknade jag iallafall och väckarklockan (aka mobilen) ringde 06:30. Skills. Jag och Mathilde smög runt i huset och åt frukost och sånt (jag äter youghurt, inte nutella). Sen gick vi och ställde oss utanför grinden i duggregnet och väntade på bussen. När vi kom fram till skolan skulle Mathilde hälsa på ungefär halva skolan och jag skulle väl introduceras till hennes närmsta vänner. En kille som heter Thomas (nej, jag kan inte stava det på franska) utsedde hon till min fadder, eftersom vi går i samma klass. Sen var det dags att bege sig till sal A16 där 1L skulle ha sin första lektion. Den bestod av en timmes prat om lärarna och till att skriva av (!) schemat som läraren visade på overhead. Sen hade vi en kort rast i fem minuter när vi hängde i trapphuset (fast eftersom min skola är ett slott, hängde vi i tornet eftersom det är där trapporna är). Sen ägnade läraren 30 minuter (jag skojar inte, jag tog tid!) åt att förklara skolans regler. Jag förstod kanske 5 % av dem. Det är förbjudet att hångla. Kul regel! Sen pratade hon om lite annat också, men det förstod jag inte.

Efter det var klockan tio och då slutar jag på onsdagar. Problemet är bara att bussen fortfarande går klockan fem. Och kommer fortsätta med det. Så jag måste införskaffa en karta så jag kan gå hem på 1.5 timme, för hellre det än hänga i skolan i sju timmar extra. Idag var det lyx dock, eftersom Patricia (mamman) inte jobbade, så hon hämtade mig och Mathilde klockan 12. De två timmarna spenderades med Thomas och hans ”crew” plus lite random folk på en bänk på ett torg i den lilla staden. Franska människor älskar David Guetta och kan inte engelska är väl hur man kan sammanfatta de två timmarna.

Hemma åt vi lunch. Och sen hängde jag på mitt rum i ett par timmar, eftersom jag inte orkade göra något annat. Sen åkte vi och plockade björnbär men det fanns knappt några. Det var sjukt vackert iallafall, man såg bergen och fåren och de små byarna från ovan och så gick vi runt i skogen ett tag också. Nästa gång tar jag med kameran!

Nu är jag på mitt rum igen men sjukt ont i huvudet och är fruktansvärt trött. Hoppas det blir middag snart för jag måste sova.

Vad händer därhemma?

Bisous!

Annonser